Selecteer een pagina
Eric Osinga, advocaat in Utrecht

Wie ben ik?

Nadat ik ruim tien jaar als advocaat heb gewerkt, werd het tijd voor een eigen kantoor.  Op 1 februari 2016 is Osinga Advocatuur te Utrecht opgericht. Mijn specialisatie is zorgverzekeringsrecht en algemeen verzekeringsrecht. U kunt daarbij denken aan polisgeschillen omtrent een vergoeding voor een medische behandeling, WMO of PGB. In dit rechtsgebied kan ik als advocaat een significante bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van de cliënt. Daarnaast houd ik mij bezig met het arbeidsrecht voor zowel werknemers als werkgevers.

Het gaat in de meeste zaken voor de cliënt altijd om meer dan -hoe belangrijk ook- financiële compensatie. De mooiste zaken zijn die zaken waarbij ik er samen met de cliënt voor kan zorgen dat (schijnbaar doordenderende) instanties zoals de overheid en grote financiële instellingen zoals verzekeraars, gedwongen worden om gas terug te nemen en tegemoet moeten komen aan de belangen van cliënt en bijvoorbeeld alsnog die medische behandeling moeten vergoeden.

Voordat ik een gerechtelijke procedure start, bekijk ik eerst samen met u of de zaak zonder een gang naar de rechter geschikt kan worden. Hiervoor houd ik rekening met alle achterliggende belangen van u, als cliënt. Vanuit mijn ervaring begrijp ik ook de drijfveren van de wederpartij. Mijn werkwijze werkt: veel cliënten zijn al jarenlang cliënt. Ik ben niet slechts (proces)advocaat maar ook adviseur.

Voor welke zaken kunt u bij mij terecht?

  • Zaken met betrekking tot de zorgwetgeving
  • Verzekeringsrecht
  • Arbeidsrecht
  • Bestuursrecht
  • Ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing