Selecteer een pagina

Eric Osinga in de media

 

Zembla: Verdachte ouders (13 december 2017)

Münchhausen by proxy (MBP) of Pediatric Condition Falsification (PCF) is een zeldzame maar ernstige vorm van kindermishandeling. Het aantal meldingen van ouders die verdacht worden neemt toe. Maar tussen die meldingen zitten ook ouders die onterecht verdacht worden, met grote gevolgen voor kind en ouders als ondertoezichtstelling van het kind, uithuisplaatsing en strafrechtelijke vervolging wegens kindermishandeling. Zembla onderzocht de waarheidsvinding bij vermoedens en raadpleegde Eric Osinga die als advocaat betrokken is bij enkele van deze zaken.

Still uit Zembla's Verdachte ouders

Bekijk de hele aflevering van Zembla.

Eric Osinga bij EenVandaag (9 september 2017)

Bijna 100 ouders zijn vorig jaar verdacht van het zelf ziek maken van hun kind. Het gaat om een verdenking van één van de meest ernstige vormen van kindermishandeling: het Münchhausen-by-proxysyndroom, tegenwoordig vaak PCF genoemd (Pediatric Condition Falsification). Tientallen ouderstellen claimen nu ten onrechte te worden verdacht.

Lees ook het stuk van Follow the Money over dit onderwerp.

Eric Osinga bij Radar (22 februari 2016)

Als je zorgaanbieder fraudeert draai jij als budgethouder op voor de kosten. Radar besteedde hier vorig jaar aandacht aan. Waarom is de situatie voor vele pgb-gedupeerden nog steeds niet opgelost? En: Hoe zit het met je pensioen als je werkgever failliet gaat?

bijradar

In de kranten

verzekeraarnietopstoelhuisarts  Nieuwsbericht over WMO-advocaat